Neushoorn rijden! |
In het eerste deel van Donkey Kong Country ga je met Donkey Kong en Diddy Kong op pad om de bananenkelder weer te vullen. Deze is leeg geroofd door een dikke krokodil op het slechte pad. Inderdaad, The Godfather is er niets bij. Hoewel het verhaal misschien een beetje vreemd aanvoelt, past het wel echt binnen de wereld. Gelukkig is het verhaal niet het grootste draagvlak van dit spel.
Het eerste dat je opvalt als je Donkey Kong Country speelt is dat het er veel beter en realistische uitziet dan andere Snes games. De apen lijken net echt en ook de omgevingen en de vijanden zien er gewoon veel beter uit dan andere spellen. Dit komt omdat Rare, de ontwikkelaar, het voor elkaar heeft gekregen het spel op 32-bit te laten draaien op een 16-bit console. Voor de technofoben onder ons, dat is veel meer prestaties zelfs 16 keer meer om precies te zijn. Dit valt dan ook direct op.
De zoektocht naar je bananen |
Behalve dat het spel bijzonder mooi oogt, speelt het ook geweldig. De controls zijn zo goed geïmplementeerd dat het je niet het gevoel hebt dat je met je controller de apen bestuurd, maar dat jezelf een enorme vacht heb gekregen en dat je zelf op pad gaat naar het einde van de levels. De besturing is zo soepel dat jezelf trek krijgt in de virtuele bananen op het scherm. Rennen voelt soepel en gemakkelijk aan, net als het springen en klimmen. Na een potje Donkey Kong Country kan je maar beter even opzoeken hoe tafel manieren werken, want voor je het weet zit je met je vuist in je eten te slaan omdat je nog een aap bent.
Dit spel is zeker nog de moeite waard om een keer te proberen. Sinds een par jaar heeft Nintendo de serie weer terug laten keren naar de Wii, de 3DS en binnenkort op de WiiU. Deze delen zijn flink beïnvloed door dat eerste deel op de Snes. Het is een uitdagend spel dat voor vele spellen van vandaag de dat iets heeft betekend. Heb je tijd over, ga het dan spelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten